DOŽIVITE PRAZNIKE V LIPICI

DOŽIVITE PRAZNIKE V LIPICI – PRAZNIČNA PREDSTAVA, BLAGOSLOV KONJ IN DRUŽINSKA DOŽIVETJA

Na Štefanovo, ob prazniku zavetnika konj, konjarjev in kočijažev, bo v Kobilarni Lipica znova zaživela tradicija blagoslova konj. Na praznično nedeljo, 26. decembra, bodo doživetja z lipicanci dosegla vrhunec ob 13. uri s praznično predstavo lipiške šole klasičnega jahanja. Lokavski župnik Slavko Obed bo z blagoslovom lipicanskega žrebca simbolično blagoslovil vse lipicance v Lipici.

 

Blagoslov bo spremljala želja, naj bodo lipicanci v letu 2022 zdravi, da bodo s svojo lepoto ter eleganco navduševali številne obiskovalce z vsega sveta.

Na Štefanovo bo Kobilarna Lipica odprla svoja vrata za obiskovalce ob 9. uri. Vodeni ogledi bodo ob 10., 12. in 14. uri popeljali obiskovalce mimo doma lipicanskih kobil in žrebet do zgodovinskega jedra, najstarejšega lipiškega hleva Velbance, kjer so nastanjeni lipicanski žrebci, in Muzeja Lipikuma.

Otroci se bodo ob 10. uri razveselili delavnice s poniji, ob 11. uri pa delavnice stik s konjem. Posestvo kobilarne bo s svojimi prostranimi pašniki in drevoredi vabilo na samostojne oglede in družinske sprehode, po katerih se bosta prilegla kava in sladica, ali pa družinsko kosilo v restavraciji Gratia Hotela Maestoso.

Priložnost za obisk Lipice bo tudi vse praznične dni. Kobilarna Lipica bo za obiskovalce odprta:

 

Vstop v Kobilarno Lipica je dovoljen osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT.

V primeru slabega vremena dogodek odpade.

 

Ne zamudite decembra v Lipici: